25/05/2019

„Мобилност Битола“ на Дефилето на параплегичари во Скопје

На 25 мај 2019 година, екипа на „Мобилност Битола“ учествуваше на Маршотна параплегичари во организација на „Мобилност Скопје“. Целта беше да се анимира јавноста за проблемите на лицата со телесна инвалидност, особено оние кои се зависни од инвалидска количка. Настанот беше поддржан од здружените членки и „Мобилност Македонија“, како и од АД „Славеј“.