28/09/2020

Натпревар во шах во Велес

На 28 септември 2020 година, во хотелот „Романтик“ крај Велешкото езеро, се одржа овогодинешниот натпревар во шах на „Мобилност Македонија“. „Мобилност Битола“ учествуваше со три претставника: Васко Стефановски, Томе Ѓорѓиевски и Томе Ивановски. Сите тројца се кандидираа на идните шаховски игри за следната година, што е голем успех за „Мобилност Битола“ и се надеваме дека нашите шахисти ќе продолжат да нижат успеси и понатаму.