22/12/2022


Јубилејот 35 години и проектот „Алтер трип“ на „Мобилност Битола“ промовирани во утринската емисија на МРТ

На 22 декември 2022 година, благодарение на нашата членка Лидија Велјановска, во утринската програма „Македонија наутро“ на првата програма на националниот сервис МРТ гостуваше претседателот на „Мобилност Битола“ – прим. д-р Нико Јанков, кој се осврна на активностите на здружението во изминатите 35 години, како и за патот кој допрва треба да се изоди. Во 15-минутниот разговор се вклучи и Ивона Јанкова, вонредна членка на „Мобилност Битола“ и менаџерка на проектот „Алтер трип“, објаснувајќи ги деталите за алатките на пристапен туризам, нивната намена и за очекувањата од резултатите што ќе произлезат од овој проект. Целото гостување е прикачено на официјалниот канал на емисијата „Македонија наутро“ на Јутјуб, а видеото е насловено „БИТОЛА - ПРВ ГРАД ВО РЕГИОНОТ СО ТУРИСТИЧКА ПОНУДА ЗА ЛИЦАТА СО ПОПРЕЧЕНОСТ“.YOUTUBE: https://www.youtube.com/watch?v=Pwfl9eGABio